Hoe een kredietverstrekker u beoordeelt

De kredietverstrekker beoordeelt u meestal aan de hand van de volgende zaken:

  1. Hoe goed is uw kredietgeschiedenis
  2. Heeft u een solide onderpand
  3. Zult u in staat zijn om de lening terug te betalen
  4. Heeft uw managementteam genoeg bestuurlijke ervaring

persoonlijke-finaciele-situatie

Uw persoonlijke financiƫle situatie bij het opstarten van een bedrijf

Het is altijd een goed idee uw persoonlijke kredietgeschiedenis op te bouwen. In de beginperiode van uw bedrijf heeft u geen kredietgeschiedenis en zal de kredietgever uw persoonlijke gegevens gebruiken om de voorwaarden voor een lening af te stemmen. Controleer persoonlijk uw rapport om te zien waar u staat en controleer of deze onverwachte fouten bevat.

Werk samen aan uw persoonlijke budget. U moet begrijpen dat u meestal geen geld uit een nieuwe onderneming kunt opnemen. Zorg ervoor dat u genoeg geld heeft om uw zakelijke onderneming te starten en genoeg geld heeft om uw rekeningen te betalen, totdat het bedrijf omzet heeft.

Maak samen een plan en classificeer uw toekomstige zakelijke uitgaven. Een deel van de kosten zullen eenmalige kosten zijn, zoals de vergoeding voor het geld opnemen voor uw bedrijf; sommige kosten zullen blijvend zijn zoals inventaris, verzekeringen, etc.

Er zijn twee soorten kosten: de variabele zoals voorraadbeheer, verkoopcommissie etc. en dergelijke vaste kosten als huur, elektriciteit, etc. Als u het gevoel heeft dat u niet genoeg expertise heeft om de budgettering te doen en een voorspelling te maken dan is het misschien een goed idee om een deskundige in te huren.