Wat is een beveiligde lening?

“Een beveiligde lening is een lening waarbij de kredietnemer belooft een aantal activa (bijvoorbeeld een auto of woning) als onderpand te geven voor de lening, die dan een beveiligde schuld wordt aan de schuldeiser het geld lenen doet. De schuld is dus beveiligd met het onderpand – in het geval dat de kredietnemer in gebreke blijft, neemt de schuldeiser neemt van de activa die worden gebruikt als onderpand en kan het verkopen om de schuld te voldoen door het herwinnen van het bedrag dat oorspronkelijk uitgeleend is aan de kredietnemer. Vanuit het perspectief van de schuldeiser is dit een onderdeel van de schuld waarbij een kredietnemer het recht tot het opgegeven van het eigendom verleend. Het tegenovergestelde van een minilening is een ongedekte schuld, die niet verbonden is aan een specifiek onderpand en in plaats daarvan kan de kredietnemer de schuld ten opzichte van de schuldeiser voldoen zonder onderpand van de kredietnemer.” – Wikipedia

Simpel gezegd, denk aan die films waar de bank komt en de auto meeneemt. Hoe kan zoiets gebeuren. Het is misschien beter om zelf gewoon de auto te verkopen en dat geld te gebruiken in plaats van het verpanden van een voertuig als onderpand voor een ander de schuld. De werkelijkheid is op elk moment de geldschieter (bank) standaard recht heeft op uw nieuwe voertuig en dat zou uw situatie nog erger kunnen maken. Ik zou nooit mijn auto als onderpand geven, tenzij het iets was waar ik zonder kon. Als dat echt het geval zou zijn, zou ik deze verkopen en het geld gebruiken om de schulden af ​​te betalen en te besparen op verzekeringen, benzine, onderhoud en diverse andere kosten die samenhangen met een voertuig.

Afdrukken

Een ongedekte lening

Maar beter dan een ongedekte lening, waar “de schuldeiser de schuld kan voldoen tegen de kredietnemer in plaats van alleen het onderpand van de kredietnemer.” Voorkom dat ze nemen wat ze kunnen totdat de schuld is voldaan. Hoe dan ook beiden zien er niet uit als een happy end.

Snelle lening

Snelle leningen kunnen slecht zijn als u niet beschikt over een plan van aanpak. De rente op deze zijn niet bedoeld om gebruikt te worden. De meesten hebben gewoon een vast bedrag, dat op het moment dat de oorspronkelijke lening is ingesteld alles dekt. Zorg ervoor dat u genoeg ruimte heeft om die schuld af te betalen of u eindigt nog slechter dan toen u begon.